Hansen Protection’s arktiske overlevelsesdrakt - tåler ekstreme temperaturer!

E-307 er en god livsforsikring hvis uhellet skulle være ute i kaldt farvann. En 6-timers redningsdrakt i slitesterkt 100% vanntett, flammehemmende PU-belagt nylon. Drakten holder deg tørr, varm og i riktig flytestilling uten behov for redningsvest! Det isolerende oppdriftsmateriale i fôret gir høyt fribord og god flyteevne.

E-307 er en populær drakt som er hyppig brukt i arktiske strøk - med god grunn. Draktens unike fôr med innebygget 3mm PE-skum gir oppdrift slik at man ligger høyt i det kalde vannet. Det gir også god isolasjon mot ekstrem kulde. Dette vil bidra til økt levetid i kaldt vann og gir redningsteamet verdifull tid ved eventuell assistanse.

«Cold donning» test

I henhold til SOLAS krav skal en person kunne ikle seg denne drakten på mindre enn fem minutter i omgivelser der temperaturen holder -30°C.  I arktiske strøk må man være forberedt på å møte temperaturer som er langt lavere enn dette. Derfor har Hansen Protection valgt å eksponere drakten for en enda tøffere test.

E-307 ble nedkjølt til hele -60 °C og deretter klargjort for utprøving. To testpersoner iført vinterklær fikk i oppgave å ikle seg drakten på mindre enn 5 minutter. En testperson fikk utdelt en nedkjølt drakt, en testperson fikk utdelt en nedkjølt drakt pakket i bag, slik den vil være når den oppbevares ombord i skip. Oppgaven ble fullført på henholdsvis 2.57 min og 3.47 min. Begge alternativer besto testen med god margin. 

Draktene ble inspisert for eventuelle skader etter at testen var fullført. Ingen av draktene viste noen tegn til å ha tatt skade og koklusjonen er dermed at drakten passerer ekstrem versjonen av SOLAS "cold donning" test.

Følg oss på

Produkter i artikkelen

Produkt lagt til for å sammenligne.