Arbeidsdrakter

SeaWork

Overlevelsesdrakter for varierte arbeidsoppgaver - med og uten integrert oppdrift
Arbeidsdrakter er overlevelsesdrakter til bruk i det daglige arbeidet ombord, eller i transitt mellom installasjoner.
Dette er drakter som er konstruert med tanke på sikkerhet kombinert med bevegelsesfrihet når du må utføre oppdrag med feks vedlikehold i eksponerte situasjoner. Hansen Protection har utviklet, produsert og solgt arbeidsdrakter siden 1975 og er en favoritt blant brukerne. Vi utvikler drakter med tanke på mange forskjellige bruksområder, og gir deg valget mellom drakter som nærmest kan skreddersys for formålet. Våre kunder finnes i de fleste segmenter i markedet, fra vanlig shipping via fiskeri og offshore vindenergi til redningstjeneste.

Arbeidsdrakter kan være godkjent for bruk både med og uten vest. Må du benytte en redningsvest sammen med drakten skal dette være tydelig angitt. Arbeidsdrakter som kan benyttes uten vest er godkjent som AES-drakter iht Solas' LSA-kode. AES står for Anti Exposure Suit og er konstruert slik at du har minimum 5 cm fribord når du ligger i vannet (uten redningsvest). Oppdriften som er nødvendig for å få dette fribordet oppnås vanligvis med et integrert flytefôr i drakten, eventuelt i kombinasjon med en oppblåsbar hette.

I arbeidsdrakter som krever separat redningsvest, oppnås fribordet med en godkjent redningsvest - normalt med minimum 150N oppdrift. Bærer du med deg mye verktøy e.l. anbefaler vi redningsvest i 275N-klassen.

Metervarer
Arbeidsdrakter leveres i både pustende og ikke-pustende metervarer. Våre ikke-pustende metervarene har vi benyttet i årtier, med de beste erfaringer mhp slitestyrke og kuldemykhet. Her velger du mellom drakter i neopren og PU-belagt nylon/oxford. For å ventilere ut overskuddsvarme kan du enkelt og greit åpne opp i halsen, eventuelt ermer. Velger du en drakt i dette materialet er du sikker på å ha en drakt som har lang levetid og trygghet for vanntetthet.

Pustende metervarer har vi lang erfaring med, og er naturligvis noe mer komfortable ved arbeidsoppgaver med høyere intensitet. Disse metervarene leveres i tre varianter, én med høyeste flammehemming (Aramid), én som tilfredsstiller flammekravene i luftfart og én som tilfredsstiller kravene til flammehemming iht ISO 15027 og Solas’ LSA-kode. Metervarene er 3-lags, PTFE-laminerte eller belagte med PU; - med en beskyttende backing for slitestyrke. Metervarene er nøye utvalgt for å passe til bruksområdet og tåle tøff påkjenning. Noen av metervarene leveres av GoreTex, med den trygghetsgarantien det gir.

Valgmuligheter – hovedlås – halstetning – mansjetter
Hansen Protection tilbyr brukerne valg mellom ulike orienteringer av den vanntette låsen, - enten med separat lås og halstetning (tradisjonell dykkerdrakt-løsning) eller med den vanntette låsen opp i selve halstetningen. Denne siste har fortrinnet at den er lynrask å ta på, og tilbyr kjapp utlufting av overskuddsvarme.

Vi har de senere årene tatt i bruk vanntette låser fra i kombinasjonen polyuretan og plast fra TIZIP. Disse låsene er meget driftssikre, og er lettere, mykere og enklere å lukke enn metall-låsene som var i vanlig bruk tidligere.

Hansen Protection benytter normalt halslukninger og mansjetter i neopren fordi disse er de mest driftsikre som kan benyttes. Vi sammenføyer neoprene og metervare på vår spesielle måte som gjør at de sitter godt, men samtidig er enkle å skifte ut når den tid kommer.

Nyvinning – justérbar halslukning
På noen av våre drakter med separat vanntett lås og halstetning kan du velge å få levert en unik regulerbar halsmansjett. Denne neopren-mansjetten har en konstruksjon som gjør det mulig å gå med åpen mansjett i ikke-eksponerte situasjoner; - og lukke med et enkelt håndgrep dersom man skal i aksjon. Med riktig bruk blir denne 100% tett. Denne løsningen er svært godt mottatt og populær i krevende brukermiljøer.

Hansker og hette
De fleste av våre arbeidsdrakter leveres med gode arbeidshansker og hette i neoprene. Hanskene er fleksible størrelsesmessig og har forsterkning i håndflaten og på fingrene. Både hette og hansker er enkle å skifte ut ved behov.

Sokker eller støvler
Noen av våre standard arbeidsdrakter er utstyrt med fastmonterte støvler i PU eller neopren. PU støvlene gir meget god isolasjon og såle med godt grep og har integrert ståltupp (S4) som gir nødvendig beskyttelse mot dropp av tunge gjenstander på foten. Neopren-støvlene er valgt ut med tanke på god passform og isolasjon, samt mulighet for bruk av svømmeføtter.

Drakter med sokker åpner for muligheten å benytte det fottøyet du selv ønsker. Vi leverer nøye utvalgte støvler fra høykvalitetsleverandører i USA og Europa, med meget god passform, mange størrelser og drenering for rask tørk etter en arbeidsøkt.

Fôr – termisk beskyttende og/eller med oppdrift
Arbeidsdraktene som er godkjent til bruk uten separat redningsvest er ofte utstyrt med et fôr i flyteskum med lukkede celler. Dette materialet gir god oppdrift, men er også meget godt isolerende. Drakter som må benyttes med godkjent redningsvest utstyres normalt med isolerende fôr uten oppdrift. Denne typen fôr slipper gjennom overskuddsvarme ut til ytterskallet, og gjør at de pustende egenskapene i yttermetervaren kommer til sin rett.

Bag
Alle våre drakter leveres med en romslig bag slik at du kan få med deg dine eiendeler på oppdrag.

Produkt lagt til for å sammenligne.