Helikopter passasjerdrakter

Hansen Protection har levert helikopter passasjerdrakter til reisende på den norske kontinentalsokkelen siden 1992.  Det har blitt lansert en rekke versjoner av disse draktene, og i dag benyttes vårt enestående SeaAir-konsept.  SeaAir1 ble utviklet i samarbeid med operatører, fagforeninger og brukere og ble tatt i bruk i 2007.  Drakten, som ble belønnet med Hedersprisen for Godt Design av Norges Designråd, er spekket med funksjonalitet og den første integrerte transportdrakten med EASA ETSO-godkjenning.  Med integrert drakt menes at drakten har alle sikkerhetsfunksjoner innebygd, som eksempelvis sprutbeskyttelse, oppdrift, løftestropp, nødlys, nødpustesystem, kameratline med krok og PLB. SeaAir er utviklet med tanke på de tøffe forholdene vi har i Nordsjøen og gir blant annet ekstra termisk beskyttelse i forhold til minimumskravene innen luftfart. Vår drakt gir seks timers termisk beskyttelse i vanntemperaturer under 2 grader Celsius, og er således også godkjent iht Solas LSA-kode som en isolert redningsdrakt. Derfor kan drakten også benyttes som en beredskapsdrakt ombord på installasjonen. For å tilfredsstille kravene til selvretter-egenskaper ombord på MODU's kan man enkelt montere en selvretterenhet på drakten.  

I forbindelse med at olje-aktiviteten i Barentshavet kom i gang ble neste generasjon drakt utviklet, med enda bedre termisk beskyttelse av hender og føtter, samt at enkelte funksjonelle detaljer ble forbedret.  Drakten ble døpt SeaAir Barents.  Eksempler er bedre synlighet, orienteringslys på hanske, kameratkrok med bedre grep og forenklet montering og feste av sprayhood.  Drakten ble opprinnelig tatt i bruk ut fra Hammerfest, og senere også ut fra Sakhalin i Russland.

Tredje generasjon av SeaAir, SeaAir Barents 2, ble utviklet i forbindelse med et nytt anbud på kontinentalsokkelen, og som en forberedelse til kravet om bruk av nødpustesystem med komprimert luft. SeaAir Barents 2 kan enkelt modifiseres slik at man kan bytte fra re-breather til å sette inn vårt EBS-system med komprimert luft, SeaAir EBS.  

SeaAir familien er videreutviklet også til å innbefatte skalldrakter som kan benyttes med separat redningsvest.  Dette konseptet har vi valgt å kalle SeaAir Europe (draktene) og SeaLion Europe (vester).  Disse draktene og vestene er kompatibilitetstestet og godkjent iht EASA ETSO-regelverket.  Draktene er svært lette, i pustende materialer og har utskiftbart termisk fôr.  Vestene kan utstyres med PLB og vår SeaAir EBS som er godkjent av CAA-UK iht CAP 1034.

Produkt lagt til for å sammenligne.