Overlevelsesdrakter

På skip og flyttbare rigger skal det være godkjente isolerte redningsdrakter ombord som skal være tilgjengelig på mønstringsstasjonen i tilfelle ulykken skulle være ute. En isolert redningsdrakt er testet og godkjent iht IMO/Solas’ LSA-kode; og skal tilfredsstille en rekke krav mhp termisk beskyttelse, bevegelighet, flytestilling, fribord, størrelse, flammehemming etc. LSA koden er minimumskrav, som selvfølgelig møtes av Hansen Protection. Vår målsetting og praksis er å overskyte minimumskravene i standarden gjennom bruk av materialer som tåler mer og gir bedre beskyttelse, samt funksjonelle detaljer som forenkler bruken og derigjennom sikkerheten i en nødsituasjon.

Noen eksempler på dette er at vår standard størrelse skal passe til 95% av befolkningen, slik at det ikke skal være nødvendig med mange drakter i særstørrelser. Dette kan forvanske og forsinke evakueringen i en nødsituasjon hvor tiden er helt kritisk. Det er dog i vår draktpark utviklet drakterstørrelser for den 5%-andelen av den voksne befolkning har vansker med å bruke en standard drakt.

På mange av våre redningsdrakter benytter vi en såle på sokkene som et godt bildekk, som gjør at du ikke sklir på et vått, krengende dekk. Skulle det være brann ombord og dekket blir overopphetet har du også beskyttelse mot at sålene smelter. Et annet eksempel er at Hansen Protection benytter en kamerat-line og krok som flyter, og er lett å få tak i. Dette kan synes som en liten og ubetydelig detalj, men kan være avgjørende i en kritisk situasjon.

Våre mer avanserte drakter, har integrert oppblåsbar hette for bedre ansikts-tetning og oppdrift, samt sprayhood, som ikke bare beskytter mot sjøsprøyt, men også mot sjøfugl som går etter øyeeplene dine...

Beredskapsdrakter for det profesjonelle mannskapet er alle isolerte redningsdrakter som skal gi minimum 6 timers termisk beskyttelse i kaldt vann, dvs mellom +2 °C og 0 °C. Regelverket tillater at testpersonenes kjernetemperatur kan synke med inntil 2 °C i løpet av en 6-timers test. Ved et slikt temperaturfall har du kommet første fasen av hypotermi som kan være helsefarlig, og ikke minst ubehagelig. Ved testingen av våre drakter synker kjenetemperaturen med maksimalt 0,6 °C etter 6 timer i kaldt vann, noe som tilsier at du i praksis kan oppholde deg lenger tid i vannet uten at det går ut over helsen.

Beredskapsdrakter for passasjerer på ferger og cruise-skip har andre krav. For dette formålet har HP lette drakter som gir minimum 1 times termisk beskyttelse. I Norge benyttes disse av flere fergerederiere. Internasjonalt benyttes disse draktene som beredskapsmateriell iht Polarkoden. Her skal draktene som skal være tilgjengelig minimum tilfredsstille standarden for TPA’er. Slik beskyttelse er også en del av HP tilbud.

Utvidet serviceintervall:
Et unikt tilbud fra Hansen Protection er at vi kan pakke dine drakter i vakuum; - lystett og lufttett, med en solid folie som sikrer lang holdbarhet, samt at ultrafiolette stråler ikke skader drakten.  Forlenget levetid gjennom vakuumpakking gjør at Hansen Protection anbefaler utvidede serviceintervall, 5 år for drakter med lys og 10 år for drakter uten lys. *)  For mer informasjon om vakuumpakking og utvidet serviceintervall; - klikk her.

Produkt lagt til for å sammenligne.