Survitec kjøper opp Hansen Protection og styrker sin posisjon som globalt ledende leverandør innen maritimt rednings- og sikkerhetsutstyr.

London, UK - 6 mai, 2021 - Det verdensomspennende selskapet Survitec har i dag annonsert overtakelsen av Hansen Protection AS, en ledende europeisk leverandør av personlig redningsutstyr (PPE). Transaksjonen forsterker Survitecs posisjon som globalt ledende leverandør av maritimt redningsutstyr innen shipping, energi, forsvar og luftfart. Survitecs komplette og uovertrufne portefølje, samt vidstrakte fotavtrykk gjør de nå til en totalleverandør for kunder i alle verdenshjørner.

Ron Krisanda, styreformann i Survitec, uttalte i forbindelse med transaksjonen:

-Kjøpet av Hansen Protection, og deres ledende portefølje innenfor personlig beskyttelsesutstyr, arbeidsregntøy og tekniske tekstilløsninger passer perfekt med Survitec.

-Vår oppkjøpsstrategi har til hensikt å sikre både bredde og dybde i vår portefølje og forsterke vår evne til å betjene kunder, og denne transaksjonen bidrar til akkurat dette. Den globale rekkevidden og den samlede porteføljen i de to selskapene vil gi større verdi til kundene ved at vi nå er totalleverandør innenfor overlevelsesteknologi på tvers av en rekke kategorier, inklusive personlig beskyttelsesutrustning som rednings- og arbeidsdrakter, redningsvester, redningsflåter, maritime evakueringssystemer, brannvern og service.

Hansen Protection har utviklet en enestående merkevare, med et solid omdømme der de er kjent for å levere stabil kvalitet og glitrende produkter og tjenester, og vi forplikter oss til både videreføring og videre vekst av denne merkevaren."

Terje Gorm Hansen, administrerende direktør i Hansen Protection, tilføyde:

-Å forene krefter med Survitec er det neste logiske steget for å sikre videre vekst. Når nå vi slår oss sammen kan vi tilby kundene økte kapabiliteter og kapasitet, tilgang til en større portefølje innen overlevelsesteknologi og et større geografisk nedslagsfelt.

-Vi er to selskaper med en meget sterk samhørighet kulturelt sett, der sikkerhet og innovasjon er en del av vårt DNA. Ved å jobbe sammen vil vi kunne lede an i utviklingen og tilby uovertrufne løsninger for våre kunder over hele verden.

Med hovedkontor i Moss, og med lokasjoner i Danmark, Tyskland, Nederland, Sverigeog Storbritannia, spesialiserer Hansen Protection seg innenfor design, produksjon, distribusjon og servicetjenester av personlig beskyttelsesutstyr (PPE), arbeidsregntøy, båtkalesjer & tekniske tekstilløsningertil bruk i krevende arbeidsforhold i et røft og kaldt maritimt miljø.

I tillegg, som en del av de strategiske vekstplanene, har Survitec nylig offentliggjort sluttføringen av en refinansiering verdt 3,1 milliarder NOK, noe som vitner om sterk støtte og tillit fra selskapets aksjonærer og långivere.

Survitecs medeiere, Searchlight Capital Partners, et ledende globalt Private Equity selskap, samt M&G Investments, en internasjonal kapitalforvalter, bistod selskapet med både refinansiering av selskapet og oppkjøpet av Hansen Protection. Tidligere var Hansen Protection eid av IK VII Fund, som er ledet av IK Investment Partners.

Produkt lagt til for å sammenligne.