Ny drakt for helikoptermannskap

Svært komfortable materialer, høy fokus på fleksibilitet og muligheter for målsøm gjør at Hansen Protection har store forventinger til den nye redningsdrakten «SeaAir Europe Pilot Suit».

Svært komfortable materialer, høy fokus på fleksibilitet og muligheter for målsøm gjør at Hansen Protection har store forventinger til den nye redningsdrakten «SeaAir Europe Pilot Suit».

Hansen Protection lanserer en helt ny redningsdrakt med SeaAir Europe Pilot Suit, og kompletterer dermed sitt luftfartssortiment. Den norske produsenten har manglet et alternativ for helikoptermannskap, og med den nye mannskapsdrakten har de nå et svært konkurransedyktig alternativ.

- Hverdagen for brukeren vil bli forbedret fordi konstruksjonen, valg av materialer og muligheten for målsøm vil gi en enestående passform og ergonomi, sier produktutviklingssjef Knut Åsle


SeaWind som utgangspunkt

SeaAir Europe Pilot Suit er bygget på den anerkjente SeaWind-drakten. Det er ikke tilfeldig:
- SeaWind er en moderne og høyteknologisk drakt det var naturlig å bruke som utgangspunkt da vi skulle lage en helt ny mannskapsdrakt. I dette segmentet stilles det høye krav til passform og ergonomi. Derfor ønsket vi å videreføre suksesskriteriene fra SeaWind, sier Åsle.

Optimal brukervennlighet

- Den typiske brukeren jobber i cockpit og har ulike oppgaver som setter store krav til draktens fleksibilitet, forklarer Aasle. Konstruksjon og nøye valg av materialer er avgjørende faktorer for å oppnå denne fleksibiliteten. Drakten har ideell passform, som er oppnådd blant annet gjennom forbøyde knær, albuer og sete, samt god ledighet rundt skuldrene. I kombinasjon med lav vekt og pustende metervare gir dette en drakt som føles komfortabel i alle situasjoner.

Nyutviklet halslukking

«Adjustable Neck Seal» er navnet på den nye halslukkingen vi ser for første gang på en overlevelsesdrakt. Denne løsningen gir brukeren mulighetene til å lufte gjennom halstetningen, samtidig som den er i beredskapsmodus. I tillegg slipper man ubehagelig stramming rundt halsen i arbeidssituasjonen. I et nødstilfelle lukkes halsåpningen på få sekunder.

- Vi er svært tilfreds med å kunne presentere en slik innovativ halstettingskonstruksjon for bransjen. Den vil utvilsomt øke komforten for brukerne, sier Knut Åsle.

SeaAir Europe Pilot Suit leveres om ønskelig skreddersydd for optimal tilpasning og det er mulig å velge mellom flere lommealternativer. Totalt 11 små og store lommer er tilgjengelig på nye SeaAir Europe Pilot Suit.

Funksjoner og detaljer:

 • Ergonomisk konstruksjon, med mykt og lett tekstil, som gir 100 % bevegelsesfrihet
 • Velg mellom to pustende GoreTex yttermetervarer (begge i henhold til ETSO-krav):
 • GoreTex Nomex III – flammehemende og myk
 • GoreTex Pazifik – meget slitesterk
 • Avtakbart innerfôr
 • Lomme på leggene for hette og lommer på ermer med plass til hansker
 • Avtagbare lommer på lårene for notatbok/kart/iPad Mini og til personlige eiendeler
 • Cargo-lommer og pennelomme på ermet
 • Frontlomme på bryst ved siden av hovedglidelås
 • Tre ulike halsalternativer, blant annet med en ny justerbar lukking for økt komfort
 • Innvendige bukseseler
 • Leveres i størrelser fra XS til XXXL, samt muligheter for personlig tilpasning
 • Kan leveres med den nyutviklede redningsvesten SeaLion Europe Pilot med nødpustesystem

Ny tilpasset redningsvest

EASA-standarden betinger også redningsvest som er tilpasset drakten. Hansen Protection har utviklet SeaLion EuropePilot Lifejacket som er utformet som en tettsittende vest. Sammen danner vest og drakt et komplett sikkerhetssystem for helikopterbesetning som flyr offshore.

Redningsvesten leveres i fire størrelser for optimal passform. Nødpustesystemet er plassert bak på siden for best mulig komfort. Pustemunnstykket ligger på fremsiden av redningsvesten og er lett tilgjengelig for bruk i en nødsituasjon.

- Vi har valgt en plassering for nødpustesystemet som er minst mulig til hinder. Dette er en behagelig løsning både for de som sitter og de som beveger seg i kabinen, sier Knut Åsle.

Følg oss på

Produkter som er nevnt i denne artikkelen

Produkt lagt til for å sammenligne.