OVERLEVELSESDRAKT MÅ VÆRE MED

Transatlantisk rotur fra USA til England iført SeaWind drakt

Stein Hoff (71 år) skal ro alene og "unsupported" over Nord-atlanteren. Båten har han døpt "Fox II". Den er oppkalt etter den opprinnelige båten til Georg Harbo og Gabriel "Frank" Samuelsen som med sin "Fox" ble de første til å ro over etter hav noensinne. Det var for 120 år siden i 1896. De rodde fra New York til Isles of Scilly, England, på bare 55 døgn, en utrolig bragd som få kjenner til og som Hoff ønsker å sette søkelyset på.

Om ekspedisjonen forteller Hoff:

"Jeg skal ro i Habo og Samuelsens kjølvann, men starter nesten tre uker tidligere enn de gjorde, vel vitenene at jeg kommer til å bruke mye lenger tid i en større, velutstyrt og derfor langt tyngre båt. Min start er fra Manhattan, New York, 15. mai i år og jeg beregner å være framme etter ca. 90 døgn. Båten skal skipes fra Drammen, jeg flyr etter 5. mai."

"Jeg har mange års sjøerfaring fra havroing og havseiling. Jeg rodde den midtatlantiske ruten fra Kanariøyene til Barbados i 1997 med en kamerat på 69 døgn. I februar 1999 forsøkte min datter, Elisabeth Hoff, å bli den første kvinne til å ro alene over et hav. Hun havarerte dessverre i uvær etter 10 døgn nær Kapp Verde-øyene, båten ble liggende med kjølen i været og hun berget livet bl.a. takket være en overlevelsesdrakt."

"Vi bygget deretter en ny båt og senere samme år la min kone, Diana Hoff, av gårde på samme tur. En amerikansk kvinne som hadde havarert ved et tidligere forsøk startet samtidig med Diana og kom fram til Karibia før henne, men Diana ble den første europeiske kvinne til å ro et hav alene."

"I 2002 rodde jeg alene og "unsupported" fra Lisboa, Portugal, til Pareka, Guyana på 97 døgn. Jeg ble den første som har rodd fra europeisk til søramerikansk kontinent. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde med overlevelsesdrakt på den turen, bare redningsflåte. Men når jeg nå skal ro fra USA på ca. 40 grader nord til England på ca. 50 grader nord kommer det til å være mye kaldere og mer ustabilt vær og jeg bør ha med en overlevelsesdrakt. Kanskje bruke den på kalde, vindfulle, regntunge dager og ikke bare reservere den for alvorlige nødsituasjoner."

"Min Seawind overlevelsesdrakt og SeaLion redningsvest gir meg og min familie ekstra trygghet."

Utstyr:

Båten som skal brukes er 24 fot (7,2 m), er profesjonelt bygget i glassfiber i England i 2009 og har vært brukt til to turer over Atlanteren, fra Kanariøyene til Karibia. Den siste var med svenskene Erik Grafström og Stefan Erlandsson i 2013/14.

Båten er godt utstyrt med hensyn til sikkerhet og i utmerket stand, har to roposisjoner og er omdøpt til «Fox II» (til minne om Harbo & Samuelsen). Ombord vil være bla. to par årer av karbonfiber, elektrisk vannmaskin av typen Katadyn 40 (med manuell back-up), 150 l ferskvann som kombinert ballast og reserve drikkevann under dekk, mat for minst 110 døgn (hovedsakelig frysetørret mat), standard sikkerhetsutsyr, inkludert redningsflåte, automatisk posisjonssender (AIS og Yellow Brick 3) og nødpeilesender (EPIRB), SeaWind drakt med og uten fôr og SeaLion redningsvest fra Hansen Protection. Båten vil ha utstyr til kommunikasjon, inkludert VHF radio og Iridium satellittelefon.

Følg oss på

Produkter i artikkelen

Produkt lagt til for å sammenligne.