Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps

Scubapro Jetfins m/Spring Heel Straps

88036-XL

Scubapro Jetfins, og andre gummiføtter laget over samme lest, har vært populær over flere tiår.

Størrelser:
Product Options
Størrelser:

"Spring Heel Strap" er nå standard på alle Scubapro sine Jetfins!


Scubapro har laget sin egen "Spring Heel Strap" og har valgt å inkludere den som standard stropp på alle sine Scubapro Jetfins. I god Scubapro tradisjon har de ikke kopiert eksisterende varianter, men forbedret funksjonalitet og design på denne produkttypen. Konkret gjelder det to endringer, den ene er at de har formet delrin endestykket slik at det passer formen på svømmefoten der stroppen skal sitte som hånd i hanske. Den andre er at de bruker skrue og nylon låsemutter til å montere hælstroppen slik at det er enklere å bytte til stroppen selv og få den til å sitte pålitelig.

Svømmefot

Scubapro Jetfins, og andre gummiføtter laget over samme lest, har vært populær over flere tiår av flere grunner:

  • Først og fremst fordi Jetfins gir uovertruffen kontroll når du beveger deg under vann.
  • Materialet ekstremt holdbart
  • Jetfins er godt negative slik at du fint kan kvitte deg med unødvendige ankellodd og beholde god trim.


Jetfins er veldig godt egnet froskespark, som til vanlig fremdrift er det mest effektive (og eneste logiske!) beinsparket. All kraft brukes til fremdrift, imotsettning til "vanlige" beinspark hvor like mye kraft kanaliseres oppover og nedover, som du får utnyttet til ren fremdrift.

I trange området fungerer Jetfins utmerket til såkalte modified flutter-/frog kick (sjekk linker nedenfor), og du kan like enkelt snu på en femøring (helicopter turn) som svømme baklengs med jetfins og riktig teknikk for beinspark.

Om du dykker på vrak, i grotter, fotograferer eller rett og slett bare liker å ha god kontroll og teknikk for beinspark er Jetfins er ideelt valg. Investering i trening på forskjellige typer beinspark er en investering som betaler seg mangedobbelt når ferdighetene sitter.

Scubapro Spring Heel Strap

Fra Scubapro's side er det ikke tenkt at du skal kunne velge ulik type lengde på hælstroppen til dine Jetfins. Vi har lang erfaring med å selge separate hælstropper til Scubapro Jetfins og "vet bedre" :-). Så vi gir deg full frihet til å matche den svømmefotstørrelsen du behøver med den hælstropp størrelsen som passer best for deg.

  • "Spring heel straps" gjør det enklere å ta svømmeføttene av og på - mer komfort!
  • Du slipper å måtte stå over dykk fordi du var uheldig å tråkket på ene spennet på svømmefoten din - mer gøy !
  • Du slipper ubehagelige overraskelser fra stroppen under dykking - bedre sikkerhet!


Velge riktig størrelse

Svømmefot

XL størrelsen er normalt det riktige valget for deg som har fra str 39 i sko til og med 43 (også 44 dersom du har tørrdrakt med "turbosole" type sko).
Nye Scubapro Jetfins XXL størrelsen vil være en god størrelse for deg som bruker fra ca str. 44 med kraftig tørrdraktssko, og fra ca str. 45 med turbosole type tørrdraktsko. XXL vil passe oppover til ca skostørrelse 47.

Large størrelsen er relativt liten og er typisk best egnet for dykking i våtdrakt eller med tørrdrakter som har skostørrelser mindre enn rundt 38/39.

ScubaproHalcyon
Medium
19cm / 28cm
18cm / 26cm
Large
22cm / 31cm
23cm / 32cm
X-Large
25cm / 34cm
28cm / 36cm
XX-Large
28cm / 37cm
-


(Fjærene fra begge produsenter har like egenskaper med hensyn til hvor mye de kan strekkes.)

Hvilken lengde hæl stropp som vil passe på dine Jetfins kommer litt an på skotypen du har på drakten din:
Mest vanlig er det at dykkere med skostørrelse 39 - 43 (med "standard type tørrdraktsko) og 39 -
44 (med Turbosole type tørrdraktsko) behøver Jetfins flippers i størrelse XL. For de det gjelder er den generelle helstropplengde anbefalingen:
For skostørrelse 39-40 og Jetfins XL - Medium Scubapro hælstropp
For skostørrelse 40-41 (standard sko) / 41-42 (turbosole sko) og Jetfins XL - Large Scubapro hælstropp
For skostørrelse 42-44 (standard sko) / 43-45 (turbosole sko) og Jetfins XL - XL Scubapro hælstropp

For de som har større føtter/bruker Scubapro sin nye Jetfins XXL størrelse vil hæl stroppen i størrelse Large være riktig lengde i 99 av 100 tilfeller opp til og med 44 i skostørrelse.
For turbosole type sko kan Large stroppen også dekke str 45 i sko.
Men dersom du har "standard" kraftige type tørrdraktsstøvler vil XL stroppen som regel passe best fra 44/45 og oppover.
Dess kraftigere sko, dess mer sannsynlig at XL behøves fra 44.

Du kan gjerne (helst) notere i kommentarfeltet når du legger in bestillingen: Hvilken skostørrelse du bruker, hva slags tørrdraktmerke du dykker med og hvilken Jetfins størrelse du har (eventuelt klonemerke og størrelse), så skal vi prøve å dobbeltsjekke lengdevalget du har gjort mot vår erfaring.
Er vi i tvil foreslår vi gjerne å sende de to størrelsene/lengdene vi er i tvil om, så du kan sjekke selv. Har du mottatt et par som er for kort eller langt, bytter vi de naturligvis.

Produkt lagt til for å sammenligne.