Ocean Signal RescueMe MOB1
Ocean Signal RescueMe MOB1
Ocean Signal RescueMe MOB1

Ocean Signal RescueMe MOB1

13665

Verdens minste AIS MOB-enhet med integrert DSC - rescueME MOB1. MOB1 er kompatibel med både oppblåsbare redningsvester og drakter. MOB1 kan installeres i redningsvesten og aktiveres da automatisk ved oppblåsning.

Ocean Signal rescueMe MOB1 - AIS MOB-enhet


Verdens minste AIS MOB-enhet med integrert DSC. MOB1 er kompatibel med både oppblåsbare redningsvest og drakter. Når MOB1 installeres i en oppblåsbar redningsvest vil den aktiveres automatisk ved oppblåsning. Monteres MOB1 på en redningsdrakt må den aktiveres manuelt. Etter aktivering sender enheten det første varselet innen 15 sekunder.

MOB1 kommuniserer med fartøyet du har falt overbord fra, - og andre fartøyer i nærheten (opptil 8 km rekkevidde avhengig av forhold). 

I en nødsituasjon sender rescueME MOB1 posisjonen din på to måter tilbake til fartøyet. Når enheten aktiveres gir den nøyaktig posisjon tilbake til fartøyet ditt, samt en visuell indikasjon vha det innebygde strobelyset. Den beste sjansen for rask redning hvis du faller overbord, er å bli reddet av eget fartøy. Mannskapet ombord blir varslet umiddelbart, og har mulighet til å lokalisere den forulykkede mens MOB-operasjonen gjennomføres. Selv i de mest moderate sjø er det bemerkelsesverdig hvor raskt visuell observasjon av en mann overbord blir vanskelig eller umulig. Når MOB1 aktivert sender den et varsel til alle AIS-mottakere og AIS-aktiverte plottere i nærheten.

Den integrerte GPS'en sørger for at nøyaktig posisjon sendes både til fartøyet og andre som kan hjelpe. En ekstra funksjon i MOB1, er muligheten til aktivere DSC-alarmen på ditt fartøy via VHF; - og varsle mannskapet om situasjonen.
Kompatibilitet: De fleste moderne AIS-plottere og DSC VHF har funksjonalitet som kreves for å motta MOB1-signaler. Det er imidlertid anbefalt, hvis du bruker eldre utstyr, at du kontrollerer kompatibiliteten med utstyrsleverandøren.

Fakta

   • Posisjonsdata for AIS fra USA's GPS-nettverk av satellitter
   • AIS-varsling via VHF 161,975 / 162,025 MHz til fartøy og installasjoner (alle med GMDSS-enheter) hvert minutt
   • Individuell AIS-ID
   • Sendereffekt AIS: 1,0W EIRP
   • Sendereffekt DSC: 0,5W på frekvens 156.525MHz
   • Meldinger: Individuell nødavlastningsvarsel (ved en samtale gjort på trykk på aktiveringsknappen)
   • Driftstid: > 12 timer
   • Konstruert for automatisk aktivering i redningsvest (ved oppblåsning)

   Programmering med MMSI-nummer
   MOB1 kan også programmeres med fartøyets MMSI-nummer, slik at enheten sender en nødmelding tilbake til fartøyets VHF. Denne nødmeldingen vil da lyde som en ordinær DSC-alarm på din VHF, og du får på den måten også en mann-over-bord alarm med akustisk signal. Når fartøyets MMSI er programmert inn, er det også mulig å foreta en ”all ships” DSC-nødmelding. En slik melding kan kun sendes ved å manuelt aktivere enheten - etter at enheten har blitt aktivert på vanlig måte (automatisk i vesten, eller manuelt). Annen gangs manuell aktivering som går til alle skip, skal kun gjøres dersom det er åpenbart at ditt eget fartøy ikke mottar eller reagerer på signalet.

   Video

   Mer informasjon

   Relaterte produkter

   Produkt lagt til for å sammenligne.