Redningsselskapet

Ingen skal drukne

Når det stormer som verst. Når noen er i nød. Når det står om sekunder. Da legger redningskvinner og redningsmenn ut på havet med ett mål for øyet: Å redde liv.

Å redde liv er kjernen i alt det  Redningsselskapet gjør. Det har det vært helt siden de to første redningsskøytene ble sjøsatt i 1893.

Ingen skal drukne
125 år senere er vi stolte over å ha reddet over 6400 liv, og over at vi hvert år lærer 30 000 barn og unge sjøvett. Men vi er ikke i mål. Årlig drukner over 100 mennesker i Norge. På verdensbasis drukner i underkant av 400 000 mennesker hvert år.

Samarbeidet Hansen Protection og RS 
Hansen Protection og RS har samarbeidet over lenger tid for å ta fram produkter for daglig bruk av RS' redningspersonell. Disse produktene er nå er till salgs for alle som har bruk for høyfunksjonelt utstyr i sitt virke til sjøs. Vi har blant annet tatt fram en drakt som heter SeaSwim MSAD II som er spesialdesignet for overflatesvømming og grunn fridykking.  Drakten tilbys med flere valgmuligheter for å møte dine behov, bla en valgfri, innovativ justérbar halsmansjettløsning. Konseptet er utviklet i samarbeid med Matt Skuse i Redningsselskapet.

Drakten

SeaSwim MSAD II er designet i nært samarbeid med Redningsselskapet og deres SAR personell, representert ved Matt Skuse. Drakten er beregnet for overflatesvømming og grunne dykk. Den har smal passform, som gir lite luft i drakten, kombinert med full bevegelsesfrihet. I tillegg til standard neopren halsmansjett kan du velge vår innovative justérbare halslukning. Denne gir god ventilasjon i ikke eksponerte situasjoner og maksimal komfort. Halslukningen blir 100% tett med et enkelt håndgrep.

Hood
Zipper
Valve
Waist
Gloves
Pockets
Pockets
Gaitor
Socks
Reinforcement
Gloves
Thigh pocket
Breathable GoreTex Pazifik
Area to print company logo
Chestpocket
Neckseal

«De 6 siste årene har Hansen Protection vært leverandør av redningsvester for vårt mannskap og vårt salg av redningsvester til fritidsmarkedet. Hansen Protection har erfaringen og evnen; - og lyttet til våre behov når vi utviklet en ny arbeidsdrakt / tørrdrakt til mannskapet på våre 54 SAR-båter. Resultatet er et produkt vi er stolte av å ha og et produkt vi kan anbefale til annet SAR-personell »

Matt Skuse, Redningsselskapet

Redningsvest

Oppblåsbar høykvalitets redningsvest designet for komfort i daglig bruk og sikkerhet for brukeren. Vesten er utstyrt med en asymmetrisk lunge for å sikre snuegenskaper og stabilitet i stor sjø. Dette er en vest er spesialutviklet for redningsmannskap på Redningsselskapets skøyter. Vesten har godkjent sikkerhetssele med D-ring både på bryst og rygg. D-ringen på ryggen gjør at brukerne kan festes med sikkerhetsline på ryggen, og henge over skutesiden bergingsoperasjoner.

I følge brukerne er redningsvesten svært komfortabel å ha på over lengre perioder. Vesten har neopren i nakken og to skrittstropper for økt sikkerhet. Énkammer vest med ca 300N oppdrift og sertifisert i henhold til ISO 12402-2 (275N).

Northern Diver Seahawk
Hjelm utviklet og tilpasset til livredning i vann. Hjelmen er ventilert slik at du unngår at luft samler seg i hjelmen og løsner/løfter hjelmen opp fra hodet mens du jobber i vann. Hjelmen har polstring innvendig som følger hodefasongen. Det gir høy komfort, samtidig som designet gir god beskyttelse også for panne, ører og bak i nakken. Hjelmen er utstyrt med en komfortabel og brukervennlig justerbar hakestropp. I tillegg er det justering i nakken som for enkel tilpasning til ulike hodestørrelser. Justeringsanordningen er lett å bruke både med og uten hansker på.

Kask Plasma HiVis
Vernehjelm med reflekser for heldags bruk godkjent iht EN 397. Hjelmskall i polypropylen (PP). Spesiell High Density polystyren skumpolstring mellom hjelmskall og innredning. Myk, polstret innredning i nylon. 10 luftinntak sørger for maksimal ventilasjon. Inntakene er utstyrt med finmasket netting for å forhindre inntrengning. Utstyrt med lyktefeste som passer for alle lykter med elastisk/justerbart hodebånd. Leveres med 4-punkts regulerbar hakestropp som er montert til hjelmskallet. Hakestroppen løsner automatisk ved en belastning mellom 15 og 25 kg iht. normen. 

Produkt lagt til for å sammenligne.